Umyte udko wkładamy do garnka, zalewamy zimną woda tak, aby było przykryte i gotujemy na wolnym ogniu. Następnie myjemy i oczyszczamy marchewkę, cebulę i selera. W cebulę wbijamy goździki, po czym wrzucamy warzywa do garnka i całość gotujemy na małym ogniu przez około 20 min. Udko wyjmujemy z rosołu, usuwamy kości i kroimy mięso w paski. Czosnek myjemy, kroimy na drobne kawałeczki i dusimy na maśle. Czosnek zalewamy rosołem i gotujemy około 5 min. Warzywa wyjmujemy z rosołu, kroimy w kostkę i dodajemy do rosołu razem z pokrojonym mięsem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 320g |
![]() |
|
Goździki | 2g |
![]() |
|
Kiwi | 225g |
![]() |
|
Ksylitol | 28g |
![]() |
|
Marchew | 45g |
![]() |
|
Marchew z groszkiem mrożona | 130g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Masło | 25g |
![]() |
|
Masło klarowane | 20g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mąka jaglana | 120g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 14g |
![]() |
|
Mąka ziemniaczana | 14g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Nasiona chia | 15g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Pomidory | 60g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 220g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 150g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 45g |
![]() |
|
Sól biała | 0g |
![]() |
|
Udko z kurczaka | 120g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Śmietana 18% | 80g |
![]() |