Składniki pasty miksujemy w blenderze (poza kiełkami). Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Podajemy z kiełkami.
propozycja przepisu przysłana przez: MyszkaKochaRahima
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 170g |
![]() |
|
Cebula | 220g |
![]() |
|
Chleb żytni | 210g |
![]() |
|
Cukinia | 125g |
![]() |
|
Curry | 8g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 370g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 320g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 200g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 40g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 24g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 45g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 12g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Liść laurowy | 1g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 15g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 40ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 40g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 100g |
![]() |
|
Pomidory | 300g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 80g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 40g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 20g |
![]() |
|
Szczypiorek | 16g |
![]() |
|
Szpinak | 150g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 100g |
![]() |