Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę smażymy na patelni na rozgrzanym oleju razem z pokrojonym w kostkę schabem, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, pomidory i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 420g |
![]() |
|
Bułka tarta | 16g |
![]() |
|
Cebula | 40g |
![]() |
|
Czosnek | 2g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 350g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 306g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 800g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 30g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 80g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 180g |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 440g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 90g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 90g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 15g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 62g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 15g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 7.5g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 1g |
![]() |