1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
Chleb żytni | 280g |
2,65 zł
(3,79 zł) |
|
Dżem malinowy | 15g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Jaja kurze całe | 170g |
1,19 zł
(6,99 zł) |
|
Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
Masło orzechowe | 25g |
0,88 zł
(11,99 zł) |
|
Mleko krowie 0,5% | 120g |
0,36 zł
(2,99 zł) |
|
Mąka owsiana | 105g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 50g |
0,25 zł
(4,99 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 7g |
0,31 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 140g |
2,56 zł
(10,99 zł) |
|
Pesto z bazylią | 40g |
4,44 zł
(9,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 120g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
Ryż brązowy | 95g |
0,71 zł
(2,99 zł) |
|
Sałata masłowa | 60g |
2,14 zł
(4,99 zł) |
|
Skyr - jogurt islandzki | 150g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Woda | 600ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |