Sok z cytryny, łyżeczkę soli i łyżeczkę pieprzu i resztę składników połączyć w marynatę. Indyka umyć, następnie włożyć do marynaty na co najmniej 2 godziny. Włożyć do formy żaroodpornej wraz z marynatą i piec w zakrytym folią aluminiową naczyniu w 200 stopniach przez godzinę, a potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec przez pół godziny bez przykrycia.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 600g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cytryna | 80g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 24g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 120g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 100g |
![]() |
|
Mieszanka włoska mrożona | 200g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 50g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 230ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 128ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 30g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 50g |
![]() |
|
Orzechy nerkowca | 35g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pierś z indyka | 800g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 25g |
![]() |
|
Polędwica z indyka | 200g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 160g |
![]() |
|
Przyprawa włoska | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Rukola | 40g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 180g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 60g |
![]() |
|
Serek twarogowy ziarnisty | 120g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Szczypiorek | 15g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 5g |
![]() |