Płatki ugotować w mleku lub zostawić na noc do nasiąknięcia, jabłko i daktyle pokroić w drobną kostkę, dodać do garnka razem z masłem orzechowym. Podawać na ciepło lub zimno.
Jajka ugotować na twardo, przestudzić i obrać ze skorupek. Jajka przekroić wzdłuż na pół i delikatnie wyjąć do miseczki żółtka. Paprykę, ogórki, szynkę i szczypiorek drobno posiekać. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać posiekane składniki, majonez i przyprawy. Całość dokładnie wymieszać. Nałożyć na każdą połówkę białka jajka porcję farszu. Całość udekorować szczypiorkiem lub natką pietruszki.
Źródło: olalalchf.pl
Szynkę pokroić w plasterki, pomidorki na połówki, suszone pomidory w paski i czosnek w plasterki. Na oliwie podsmażyć szynkę, dodać suszone pomidory, pomidorki i czosnek, smażyć przez ok. 3 minuty mieszając co jakiś czas. Zmniejszyć ogień, dodać jogurt, doprawić solą i pieprzem i gotować mieszając, aż sos zgęstnieje. Podawać z makaronem
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 60g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 70g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 10g |
![]() |
|
Jabłko | 180g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 255g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 180g |
![]() |
|
Kasza manna | 100g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 50g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 80g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 20g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 650ml |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 100g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 120g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Sezam | 10g |
![]() |
|
Siemię lniane | 10g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 40g |
![]() |
|
Syrop klonowy | 10g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Szynka wieprzowa, gotowana | 250g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Śledź marynowany | 150g |
![]() |