1. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. 2. Wafle ryżowe posmaruj hummusem i obłóż rzodkiewką.
1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Awokado | 100g |
![]() |
|
Banan | 220g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 50g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 120g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 5g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 35g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 60g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 120g |
![]() |
|
Por | 200g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 22g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 95g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 90g |
![]() |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Śmietana 18% | 250g |
![]() |