Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
1. Makaron przyrządzamy według przepisu na opakowaniu. 2. Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojonego w kostkę kurczaka i przekładamy na talerz. 3. Na tym samym tłuszczu smażymy mieszankę chińską, oraz groszek, aż będą chrupiące. 4. Dodajemy mięso i makaron, wbijamy jajko i mieszamy. 5. Pod koniec dodajemy kiełki, cukier, sosy i posypujemy posiekanymi orzeszkami i szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Chleb żytni | 60g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Cukier biały | 2.5g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Filet z łososia | 80g |
![]() |
|
Groszek zielony | 20g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 110g |
![]() |
|
Kiełki słonecznika | 16g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 180g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 70g |
![]() |
|
Mieszanka chińska mrożona | 100g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 20g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 6g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 3g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 35g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 15g |
![]() |
|
Orzechy arachidowe (ziemne) | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pomidory | 60g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Rukola | 60g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 90g |
![]() |
|
Sos chilli słodki | 30g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 20g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 14g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Szpinak | 150g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |