1. Banany i mleko miksujemy w blenderze lub rozgniatamy widelcem, a następnie dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Małą foremkę (20x20 lub okrągłą do tarty) wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wypełniamy powstałą masą.
3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, przez około 40 minut.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Banan | 480g |
![]() |
|
Cynamon | 24g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 50g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 20g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 15g |
![]() |
|
Ksylitol | 28g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 100g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 175ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mąka jaglana | 120g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 20g |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 200g |
![]() |
|
Nasiona chia | 15g |
![]() |
|
Ogórek | 100g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 90g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 220g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 3g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 29g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Woda | 200ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |