Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 18g |
1,26 zł
(6,99 zł) |
|
Cebula | 60g |
0,14 zł
(1,89 zł) |
|
Czosnek | 10g |
0,44 zł
(2,19 zł) |
|
Dynia | 220g |
1,76 zł
(11,99 zł) |
|
Fasola biała konserwowa | 100g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
Groch, nasiona suche | 44g |
0,30 zł
(2,69 zł) |
|
Gruszka | 260g |
1,82 zł
(6,99 zł) |
|
Imbir | 16g |
0,46 zł
(5,69 zł) |
|
Jabłko | 300g |
1,31 zł
(3,49 zł) |
|
Jagody goji (suszone) | 24g |
2,24 zł
(13,99 zł) |
|
Kasza jaglana | 120g |
1,16 zł
(3,39 zł) |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 40g |
0,75 zł
(1,49 zł) |
|
Krążki ryżowe | 30g |
0,73 zł
(2,69 zł) |
|
Marchew | 280g |
0,85 zł
(2,29 zł) |
|
Melon | 300g |
3,00 zł
(11,99 zł) |
|
Mielona papryka słodka | 6g |
0,39 zł
(1,29 zł) |
|
Mleko ryżowe | 750ml |
7,12 zł
(9,49 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 20g |
0,50 zł
(2,49 zł) |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
1,50 zł
(4,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 40g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
Pietruszka, korzeń | 80g |
0,66 zł
(2,49 zł) |
|
Pomidory w puszce | 400g |
4,19 zł
(4,19 zł) |
|
Por | 140g |
2,43 zł
(3,99 zł) |
|
Woda | 500ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Śledź marynowany | 150g |
3,64 zł
(8,49 zł) |