Śliwki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 300g |
![]() |
|
Chleb żytni | 60g |
![]() |
|
Dynia | 500g |
![]() |
|
Gałka muszkatołowa | 2g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 2g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 150g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 690g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 48g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 100g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 70g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 500ml |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 3g |
![]() |
|
Ogórek gruntowy | 60g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pomidory | 60g |
![]() |
|
Por | 140g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 80g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 135g |
![]() |
|
Sezam | 20g |
![]() |
|
Sok z buraków | 150g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Śliwki suszone | 60g |
![]() |