Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brokuły | 1000g |
![]() |
|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Cynamon | 8g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 60g |
![]() |
|
Hummus z chilli | 80g |
![]() |
|
Jabłko | 720g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 498g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 200g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 440g |
![]() |
|
Marchew | 300g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 72g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 480g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 80g |
![]() |
|
Rodzynki | 14g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 60g |
![]() |