Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 210g |
![]() |
|
Cukinia | 125g |
![]() |
|
Cynamon | 8g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jabłko | 720g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 60g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Liść laurowy | 1g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 7g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 240g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 40g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 190g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 100g |
![]() |
|
Pomidory | 540g |
![]() |
|
Rodzynki | 14g |
![]() |
|
Schab bez kości | 200g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 50g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 20g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 150g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |