1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Bakłażan | 400g |
![]() |
|
Banan | 360g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Czosnek | 6g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 160g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 150g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 400g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 310ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 60g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 40g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 20g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 22g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 30g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 24g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Woda | 200ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |