Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Zalewamy mlekiem i mieszamy z posiekanymi migdałami, pokrojonym na drobne kawałki bananem i karobem.
Składniki pasty miksujemy w blenderze (poza kiełkami). Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Podajemy z kiełkami.
1. Makaron przyrządzamy według przepisu na opakowaniu. 2. Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojonego w kostkę kurczaka i przekładamy na talerz. 3. Na tym samym tłuszczu smażymy mieszankę chińską, oraz groszek, aż będą chrupiące. 4. Dodajemy mięso i makaron, wbijamy jajko i mieszamy. 5. Pod koniec dodajemy kiełki, cukier, sosy i posypujemy posiekanymi orzeszkami i szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 170g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cukier biały | 2.5g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Groszek zielony | 20g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 60g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 220g |
![]() |
|
Karob | 6g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Kiełki brokuła | 24g |
![]() |
|
Kiełki słonecznika | 16g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 12g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 100g |
![]() |
|
Mieszanka chińska mrożona | 100g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 270ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Orzechy arachidowe (ziemne) | 15g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 80g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 60g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 40g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Sos chilli słodki | 30g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 20g |
![]() |
|
Szczypiorek | 21g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 100g |
![]() |