Darmowa dieta 3100 kcal nr 2508



Śniadanie


Owsianka z figami
506 kcal
Łączna waga porcji: 339g.

B: 19.39 g T: 21.15 g W: 62.57 g (BŁ: 6.77 g)

Wegetariańskie  

10   44

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.



Drugie śniadanie


Makaron z pesto (bezglutenowy)
728 kcal
Łączna waga porcji: 400g.

B: 11.72 g T: 22.28 g W: 121.58 g (BŁ: 2.4 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

55   48

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Pomidory kroimy na pół, makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, całość mieszamy.


Obiad


Makaron z kurczakiem i brokułem (wersja bezglutenowa)
809 kcal
Łączna waga porcji: 628g.

B: 47.79 g T: 24.47 g W: 103.78 g (BŁ: 7.95 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

29   32

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Brokuła gotujemy na parze. Makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Kurczaka i cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju. Dodajemy makaron i brokuła i posypujemy przyprawami.


Podwieczorek


Kanapki z pastą z awokado i sardynki (wersja lżejsza)
622 kcal
Łączna waga porcji: 458g.

B: 26.48 g T: 23.42 g W: 85.5 g (BŁ: 16.88 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

15   47

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.



Kolacja


Sałatka z kalafiora z gruszkami
414 kcal
Łączna waga porcji: 750g.

B: 15.22 g T: 13.98 g W: 64.22 g (BŁ: 12.62 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

16   57

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w wodzie aż zmiękną (ale uważamy, żeby się nie rozgotowały). Gruszki obieramy, kroimy w kostkę i mieszamy z kalafiorem. Następnie dodajemy jogurt, sok pomarańczowy i oliwę, całość mieszamy. Na talerzu układamy liście sałaty, posypujemy rzeżuchą i nakładamy gotową sałatkę.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 3079 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 120.6 g
Tłuszcz: 105.3 g
Węglowodany: 437.65 g (w tym błonnik: 46.62 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 80g     2,49 zł (13,99 zł)
Bazylia (suszona) 8g     1,83 zł (2,29 zł)
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Cebula 100g     0,24 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 140g     1,33 zł (3,79 zł)
Figi suszone 14g     1,03 zł (10,99 zł)
Filet z piersi kurczaka 150g     2,61 zł (8,69 zł)
Gruszka 250g     1,75 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 140g     1,08 zł (1,39 zł)
Kalafior 300g     5,00 zł (9,99 zł)
Koper ogrodowy 16g     1,91 zł (2,99 zł)
Makaron kukurydziany 240g     2,20 zł (4,59 zł)
Mleko krowie 1,5% 250ml     0,87 zł (3,49 zł)
Olej rzepakowy 20g     0,14 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Orzechy włoskie 15g     1,72 zł (11,49 zł)
Pestki dyni 10g     0,40 zł (3,99 zł)
Pesto z bazylią 60g     6,66 zł (9,99 zł)
Pomidory 140g     0,74 zł (3,99 zł)
Pomidory koktajlowe 200g     2,79 zł (3,49 zł)
Płatki owsiane 50g     0,33 zł (3,29 zł)
Rzeżucha 10g 0,00 zł (0,00 zł)
Sardynka w oleju 60g     3,00 zł (5,99 zł)
Sok cytrynowy 12g     0,32 zł (5,29 zł)
Sok pomarańczowy 40g     0,20 zł (4,99 zł)
Szczypiorek 10g     1,00 zł (2,49 zł)



×