Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 1200g |
![]() |
|
Cebula | 60g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 120g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 40g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 40g |
![]() |
|
Marchew | 200g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 750ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 15g |
![]() |
|
Nasiona dyni | 20g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 2g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 240g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 25g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 270g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.2g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 240g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 150g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 0.2g |
![]() |