Darmowa dieta 3100 kcal nr 26782



Śniadanie


Kanapka z masłem, kabanosem i rzodkiewką
584 kcal
Łączna waga porcji: 320g.

B: 18.76 g T: 26.12 g W: 77.16 g (BŁ: 14.76 g)



32   13

Składniki na liczbę porcji: 4

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 4

Przepis:

  1. Kanapkę smarujemy masłem.
  2. Na kanapkę kładziemy pokrojoną w plastry rzodkiewkę i kawałki kabanosa.


Drugie śniadanie


Makaron z pesto (bezglutenowy)
728 kcal
Łączna waga porcji: 400g.

B: 11.72 g T: 22.28 g W: 121.58 g (BŁ: 2.4 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

55   48

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Pomidory kroimy na pół, makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, całość mieszamy.


Obiad


Makaron z kurczakiem i brokułem (wersja bezglutenowa)
809 kcal
Łączna waga porcji: 628g.

B: 47.79 g T: 24.47 g W: 103.78 g (BŁ: 7.95 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

29   32

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Brokuła gotujemy na parze. Makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Kurczaka i cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju. Dodajemy makaron i brokuła i posypujemy przyprawami.


Podwieczorek


Komosa ryżowa na mleku migdałowym z malinami
381 kcal
Łączna waga porcji: 520g.

B: 13.9 g T: 7.88 g W: 71.34 g (BŁ: 13.84 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

16   62

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Komosę ugotuj na mleku migdałowym.
  2. Pod koniec gotowania dodaj maliny.
  3. Przełóż do miseczki i wkrój jabłko.


Kolacja


Ryż z pieczarkami i koperkiem
590 kcal
Łączna waga porcji: 760g.

B: 13.85 g T: 26.8 g W: 80.08 g (BŁ: 12.43 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

52   22

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.

2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.

3) Posiekaj koperek.

4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.

5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.

6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 3092 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 106.02 g
Tłuszcz: 107.55 g
Węglowodany: 453.94 g (w tym błonnik: 51.38 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Bazylia (suszona) 8g     1,83 zł (2,29 zł)
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Cebula 100g     0,24 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 140g     1,33 zł (3,79 zł)
Filet z piersi kurczaka 150g     2,61 zł (8,69 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Kabanosy z kurczaka 40g     2,28 zł (9,99 zł)
Koper ogrodowy 35g     4,19 zł (5,98 zł)
Makaron kukurydziany 240g     2,20 zł (4,59 zł)
Malina 60g     1,20 zł (9,99 zł)
Masło 20g     0,50 zł (4,99 zł)
Mleko migdałowe 240g     2,52 zł (10,49 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 10g     0,25 zł (2,49 zł)
Olej rzepakowy 30g     0,21 zł (6,99 zł)
Olej słonecznikowy 10g     0,09 zł (8,99 zł)
Pesto z bazylią 60g     6,66 zł (9,99 zł)
Pieczarka świeża 120g     1,20 zł (4,99 zł)
Pomidory koktajlowe 200g     2,79 zł (3,49 zł)
Quinoa (komosa ryżowa) 70g     2,24 zł (7,99 zł)
Ryż brązowy 95g     0,71 zł (2,99 zł)
Rzodkiewka 120g     2,49 zł (2,49 zł)
Woda 480ml 0,00 zł (0,00 zł)



×