Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bakłażan | 400g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 850g |
![]() |
|
Brokuły | 500g |
![]() |
|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Czosnek | 6g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 280g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 40g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 190g |
![]() |
|
Mak niebieski | 10g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 100g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 20ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 40g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 80g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 24g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 20g |
![]() |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |
|
Woda | 200ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |