Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Kanapki smarujemy masłem. Nakładamy sałatę, szynkę i pomidory. Posypujemy pieprzem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 12g |
![]() |
|
Awokado | 140g |
![]() |
|
Brzoskwinia | 340g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 210g |
![]() |
|
Cynamon | 8g |
![]() |
|
Gruszka | 260g |
![]() |
|
Imbir | 10g |
![]() |
|
Jabłko | 1020g |
![]() |
|
Jagody goji (suszone) | 24g |
![]() |
|
Kapusta pekińska | 400g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 460ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Pomidory | 580g |
![]() |
|
Rodzynki | 14g |
![]() |
|
Sałata | 30g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 80g |
![]() |
|
Woda | 500ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |