Darmowa dieta 3100 kcal nr 3674



Śniadanie


Kanapki z pesto (wersja lżejsza)
630 kcal
Łączna waga porcji: 420g.

B: 15.9 g T: 14.74 g W: 119.82 g (BŁ: 21 g)

Wegetariańskie  

43   29

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Chleb smarujemy pesto, nakładamy sałatę i paprykę.


Drugie śniadanie


Sałatka z brokułem i jajkiem
774 kcal
Łączna waga porcji: 1049g.

B: 54 g T: 28.4 g W: 87.1 g (BŁ: 21.3 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

66   17

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Brokuły gotujemy na parze przez ok. 10 -15 minut.
  2. Jaja gotujemy na twardo i kroimy w kostkę.
  3. Całość przekładamy do miski, dodajemy kukurydzę i jogurt, wyciskamy czosnek.
  4. Doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.

Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Obiad


Kurczak z porem
805 kcal
Łączna waga porcji: 660g.

B: 53.65 g T: 58.2 g W: 20.4 g (BŁ: 5.4 g)

Bezglutenowe  

33   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na oleju. Pod koniec dodajemy pokrojonego w plastry pora. Po usmażeniu zmniejszamy ogień, dodajemy śmietanę i dusimy pod przykryciem przez około 15 minut.


Podwieczorek


Koktajl energetyzujący z pomarańczą, bananem, kiwi i guaraną
303 kcal
Łączna waga porcji: 544g.

B: 5.34 g T: 2.87 g W: 70.09 g (BŁ: 10.08 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

37   27

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.


Kolacja


Zupa krem z dyni i grochu (wersja lżejsza)
540 kcal
Łączna waga porcji: 610g.

B: 25.82 g T: 21.14 g W: 74.2 g (BŁ: 24.4 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

14   40

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

1. Namocz groch w miseczce z wodą. 2. Czosnek przeciśnij przez praskę. Zetrzyj na tarce (lub zblenduj) marchewkę i pietruszkę. Pokrój pora na drobne plasterki. Podsmaż rozdrobnione warzywa na rozgrzanej oliwie. Posól. Duś pod przykryciem 10 min. 3. Ugotuj groch (stosunek wody do grochu - 2:1). Dodaj groch do garnka z duszonymi warzywami. 4. Do warzyw dodaj dynię pokrojoną w kostkę, słodką paprykę oraz 0,5 szklanki wody. Gotuj około 15-20 minut. 5. Zmiksuj warzywa i posól wedle smaku. 6. Na suchej patelni upraż pestki słonecznika. 7. Dodaj pestki do zupy przed samym podaniem.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 3052 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 154.71 g
Tłuszcz: 125.35 g
Węglowodany: 371.61 g (w tym błonnik: 82.18 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Brokuły 1000g     14,98 zł (14,98 zł)
Chleb żytni 210g     1,99 zł (3,79 zł)
Czosnek 20g     0,88 zł (2,19 zł)
Dynia 220g     1,76 zł (11,99 zł)
Filet z piersi kurczaka 200g     3,48 zł (8,69 zł)
Groch, nasiona suche 44g     0,30 zł (2,69 zł)
Guarana mielona 4g 0,00 zł (0,00 zł)
Jaja kurze całe 448g     3,13 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 200g     1,54 zł (2,78 zł)
Kiwi 75g     1,12 zł (7,49 zł)
Kukurydza konserwowa 440g     3,61 zł (5,58 zł)
Marchew 80g     0,24 zł (2,29 zł)
Mielona papryka słodka 6g     0,39 zł (1,29 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 20g     0,50 zł (2,49 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 140g     2,56 zł (10,99 zł)
Pesto z bazylią 30g     3,33 zł (9,99 zł)
Pietruszka, korzeń 80g     0,66 zł (2,49 zł)
Pomarańcze 240g     1,50 zł (7,49 zł)
Por 340g     5,90 zł (7,98 zł)
Sałata masłowa 40g     1,43 zł (4,99 zł)
Woda 100ml 0,00 zł (0,00 zł)
Śmietana 18% 250g     2,11 zł (3,38 zł)



×