1. Podgrzej oliwę na dużej patelni. Dodaj czosek, cebulę, seler, marchew i paprykę - podsmażaj przez kilka minut na średnim ogniu aż warzywa zmiękną.
2. Dodaj kumin, proszek chilli, sól i pieprz do smaku.
3. Dodaj pomidory, fasolę, soczewicę, ciecierzycę i bulion warzywny. Jeżeli chcesz możesz dodać więcej przypraw do smaku. Gotuj przez 25 min.
4. Podawaj z ryżem, świeżą kolendrą i sokiem z limonki. Smacznego :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 105g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 400g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 400g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Dynia | 250g |
![]() |
|
Filet z łososia | 160g |
![]() |
|
Gałka muszkatołowa | 1g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 1g |
![]() |
|
Jabłko | 600g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 60g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 5g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 210g |
![]() |
|
Malina | 60g |
![]() |
|
Marchew | 90g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 5g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 72g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 240g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 460g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 800g |
![]() |
|
Por | 70g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 70g |
![]() |
|
Seler naciowy | 90g |
![]() |
|
Sezam | 10g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 100g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 28g |
![]() |
|
Szpinak | 200g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 125ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |