Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Gruszka | 635g |
![]() |
|
Hummus z czarnuszką | 80g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Imbir | 10g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Jagody goji (suszone) | 24g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 160g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 210g |
![]() |
|
Kalafior | 450g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 400g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 70g |
![]() |
|
Marchew | 300g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 60ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 60g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 550g |
![]() |
|
Rzeżucha | 15g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sałata | 20g |
![]() |
|
Sok pomarańczowy | 60g |
![]() |
|
Woda | 500ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |