Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 300g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 130g |
![]() |
|
Chleb żytni | 35g |
![]() |
|
Cukinia | 300g |
![]() |
|
Cynamon | 8g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 50g |
![]() |
|
Jabłko | 870g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Marchew | 90g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 15g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 750ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 240ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 15g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 60g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Rodzynki | 14g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 50g |
![]() |
|
Schab bez kości | 200g |
![]() |