Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cukinię i suszone pomidory, pomidory z puszki i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 180g |
![]() |
|
Cebula | 90g |
![]() |
|
Cukinia | 200g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 100g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 190g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 60g |
![]() |
|
Mak niebieski | 10g |
![]() |
|
Marchew | 200g |
![]() |
|
Margaryna do pieczywa | 10g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 30g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 160g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 320g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 600g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 30g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 30g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 30g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |