W przepisie użyte są mąki bezglutenowe. Można je zastąpić mąką pszenną pełnoziarnistą.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 100g |
3,11 zł
(13,99 zł) |
|
Banan | 100g |
0,50 zł
(4,99 zł) |
|
Cebula | 30g |
0,07 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 200g |
1,90 zł
(3,79 zł) |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 3g |
0,03 zł
(5,49 zł) |
|
Daktyle suszone | 50g |
1,60 zł
(3,19 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
3,48 zł
(8,69 zł) |
|
Jaja kurze całe | 266g |
1,86 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 50g |
0,39 zł
(1,39 zł) |
|
Kakao w proszku | 5g |
0,23 zł
(6,99 zł) |
|
Kasza jaglana | 40g |
0,39 zł
(3,39 zł) |
|
Koper ogrodowy | 15g |
1,79 zł
(2,99 zł) |
|
Miód pszczeli | 12g |
0,45 zł
(14,99 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 195ml |
0,68 zł
(3,49 zł) |
|
Mąka pszenna typ 500 | 20g |
0,06 zł
(2,99 zł) |
|
Mąka ryżowa | 30g |
0,21 zł
(6,99 zł) |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 30g |
0,60 zł
(7,99 zł) |
|
Ogórek | 100g |
0,67 zł
(3,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
1,40 zł
(3,49 zł) |
|
Rodzynki | 30g |
0,67 zł
(4,49 zł) |
|
Ryż brązowy | 100g |
0,75 zł
(2,99 zł) |
|
Rzodkiewka | 80g |
1,66 zł
(2,49 zł) |
|
Ser twarogowy chudy | 100g |
1,33 zł
(1,99 zł) |
|
Serek twarogowy ziarnisty | 300g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Suszone pomidory | 20g |
0,50 zł
(6,99 zł) |
|
Szpinak | 100g |
2,00 zł
(3,99 zł) |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |