Darmowa dieta 3200 kcal nr 111602



Śniadanie


Kanapka z masłem, żółtym serem i pomidorem
660 kcal
Łączna waga porcji: 300g.

B: 27.76 g T: 30.48 g W: 76.08 g (BŁ: 12.72 g)

Wegetariańskie  

81   7

Składniki na liczbę porcji: 4

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 4

Przepis:

  1. Kanapkę smarujemy masłem.
  2. Na kanapkę kładziemy plasterek sera.
  3. Na ser - plaster pomidora.


Drugie śniadanie


Twarożek z rzodkiewką
410 kcal
Łączna waga porcji: 450g.

B: 52.5 g T: 14 g W: 20.28 g (BŁ: 2.71 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

58   3

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Rozgniatamy widelcem twaróg. Dodajemy jogurt i dokładnie mieszamy. Kroimy rzodkiewki w małą kostkę i siekamy koperek. Dodajemy do twarożku. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Przepis podesłał: pogromcafasoli


Obiad


Roladki z tortilli z tuńczykiem i kukurydzą
1154 kcal
Łączna waga porcji: 577g.

B: 65.28 g T: 62.54 g W: 90.08 g (BŁ: 13.9 g)



24   11

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Tuńczyk nieco odsączyć z oliwy, włożyć do miski, dodać odsączoną kukurydzę, posiekany szczypiorek, posiekane ostre papryczki, starty ser, majonez i musztardę. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Rozsmarować na 3 tortillach, zwinąć w roladkę i pokroić na ok. 2 - 3 cm kawałki. Ułożyć na półmisku i udekorować natką.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 3. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podwieczorek


Sałatka z brokułem i jajkiem
387 kcal
Łączna waga porcji: 525g.

B: 27 g T: 14.2 g W: 43.55 g (BŁ: 10.65 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

66   17

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Brokuły gotujemy na parze przez ok. 10 -15 minut.
  2. Jaja gotujemy na twardo i kroimy w kostkę.
  3. Całość przekładamy do miski, dodajemy kukurydzę i jogurt, wyciskamy czosnek.
  4. Doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.

Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Kolacja


Pizza bezglutenowa z szynką
605 kcal
Łączna waga porcji: 617g.

B: 28.98 g T: 24.37 g W: 72.61 g (BŁ: 9.97 g)

Bezglutenowe  

22   26

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Drożdże rozpuść w ciepłej wodzie (uwaga: woda powinna być ciepła, ale nie gorąca, aby nie zabić drożdży). Dodaj cukier i wymieszaj.
  2. W osobnym naczyniu wymieszaj mąkę z ciecierzycy, mąkę gryczaną, sól i 1,5 łyżki oleju.
  3. Do naczynia z mąką dodaj rozpuszczone drożdże. Wymieszaj.
  4. Okrągłą blachę wysmaruj olejem rzepakowym (0,5 łyżki). Średnica blachy: około 27 cm. Następnie posyp natłuszczoną blachę mąką gryczaną.
  5. Wyłóż ciasto na blachę. Przykryj blachę bawełnianą ściereczką i postaw w ciepłym miejscu na 15 minut, aby ciasto wyrosło.
  6. W międzyczasie umyj cebulę, obierz z wierzchniej warstwy i posiekaj w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej 0,5 łyżki oleju rzepakowego. Podsmaż cebulę. Dodaj pomidory z puszki. Podgrzewaj sos na średnim ogniu przez około 5-10 minut (aż zgęstnieje), mieszając od czasu do czasu. Przypraw sos wedle uznania solą, pieprzem i oregano.
  7. Umyj czerwoną paprykę i pokrój ją w drobną kostkę.
  8. Zielone oliwki odsącz z zalewy i pokrój w plasterki.
  9. Piekarnik nagrzej do 220 stopni Celsjusza. Wstaw do piekarnika blachę ze spodem do pizzy i piecz przez 10 minut.
  10. Po 10 minutach pieczenia ostrożnie wyjmij w pieca gorącą blachę z ciastem. Na spodzie pizzy rozprowadź sos pomidorowy. Ułóż szynkę, kostki papryki, plasterki oliwek, posyp startym serem żółtym i oregano. Pizzę wstaw ponownie do piekarnika i piecz w temperaturze 220 stopni Celsjusza przez 10 minut.
  11. Wyjmij pizzę z pieca. Pokrój pizzę i wyłóż na talerz.

Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 3216 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 201.52 g
Tłuszcz: 145.59 g
Węglowodany: 302.6 g (w tym błonnik: 49.95 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Brokuły 500g     7,49 zł (7,49 zł)
Cebula 70g     0,17 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 140g     1,33 zł (3,79 zł)
Cukier 5g     0,01 zł (2,99 zł)
Czosnek 5g     0,22 zł (2,19 zł)
Drożdże (piekarskie świeże) 25g     0,37 zł (1,49 zł)
Jaja kurze całe 224g     1,57 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 200g     1,54 zł (2,78 zł)
Koper ogrodowy 25g     2,99 zł (2,99 zł)
Kukurydza konserwowa 520g     4,27 zł (5,58 zł)
Majonez 150g     3,14 zł (6,49 zł)
Masło 20g     0,50 zł (4,99 zł)
Musztarda 20g     0,26 zł (2,49 zł)
Mąka gryczana 85g 0,00 zł (0,00 zł)
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) 85g     1,70 zł (7,99 zł)
Olej rzepakowy 25g     0,17 zł (6,99 zł)
Oliwki zielone marynowane, konserwowe 38g     0,66 zł (3,49 zł)
Oregano (suszone) 0.25g     0,04 zł (1,69 zł)
Papryka czerwona 230g     4,21 zł (10,99 zł)
Papryka jalapeno 200g     13,33 zł (19,99 zł)
Pieprz czarny 0.25g     0,02 zł (1,79 zł)
Pomidory 80g     0,43 zł (3,99 zł)
Pomidory w puszce 400g     4,19 zł (4,19 zł)
Rzodkiewka 75g     1,56 zł (2,49 zł)
Ser mozzarella 300g     7,66 zł (9,57 zł)
Ser twarogowy półtłusty 250g     3,99 zł (3,99 zł)
Ser żółty królewski light 100g     3,40 zł (4,59 zł)
Szczypiorek 40g     3,98 zł (4,98 zł)
Szynka z indyka 50g     2,35 zł (7,99 zł)
Sól himalajska 5g     0,05 zł (3,49 zł)
Tortilla pszenna pełnoziarnista 360g     13,49 zł (17,98 zł)
Tuńczyk w wodzie 360g     14,80 zł (20,97 zł)
Woda 175ml 0,00 zł (0,00 zł)



×