1. Myjemy jabłka i obieramy ze skóry.
2. Kroimy w średniej wielkości plastry.
3. Przygotowujemy ciasto o konsystencji gęstej od ciasta na naleśniki dodając szczyptę cynamonu.
4. Smażymy wszystko na rozgrzanym oleju.
5. Odsączamy zbędny tłuszcz kładąc jabłka w cieście na ręcznikach papierowych i posypujemy mieszanką cukru pudru z cynamonem.
Przepis dodany przez użytkownika MyszkaKochaRahima
Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 100g |
0,24 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
Cynamon | 14g |
1,78 zł
(2,29 zł) |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
1,44 zł
(4,79 zł) |
|
Jabłko | 660g |
2,88 zł
(3,49 zł) |
|
Jarmuż | 100g |
2,80 zł
(6,99 zł) |
|
Kasza jaglana | 120g |
1,16 zł
(3,39 zł) |
|
Ksylitol | 28g |
1,45 zł
(12,99 zł) |
|
Makrela, wędzona | 70g |
1,68 zł
(5,99 zł) |
|
Mleko krowie 3,2% | 250g |
0,72 zł
(2,89 zł) |
|
Mąka jaglana | 120g |
1,44 zł
(11,99 zł) |
|
Mąka pszenna typ 500 | 350g |
1,05 zł
(2,99 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Natka pietruszki | 24g |
2,10 zł
(2,19 zł) |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
1,50 zł
(4,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 40g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 70g |
1,28 zł
(10,99 zł) |
|
Pomidory | 120g |
0,64 zł
(3,99 zł) |
|
Porzeczki czarne | 220g |
2,93 zł
(5,99 zł) |
|
Rodzynki | 7g |
0,16 zł
(4,49 zł) |
|
Sałata | 20g |
0,71 zł
(4,99 zł) |
|
Soda oczyszczona | 4g |
0,05 zł
(1,29 zł) |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |