Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Mozzarellę pokroić w plasterki . Wymieszać w misce mozarelle z oliwą. Posypać słonecznikiem. Podawać na kanapce z pomidorem.
Autor: qba100
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 8g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Grejpfrut | 130g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kasza manna | 50g |
![]() |
|
Ksylitol | 28g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 100g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 200ml |
![]() |
|
Mąka jaglana | 120g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 72g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 3g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 70g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Pestki dyni | 5g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 220g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 60g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |