Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 18g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 240g |
![]() |
|
Granat | 200g |
![]() |
|
Imbir | 6g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 80g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 140g |
![]() |
|
Melon | 300g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 24g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 780ml |
![]() |
|
Musztarda | 20g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 40g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 4g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 70g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 2g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 140g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 60g |
![]() |
|
Pomidory | 920g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Rukola | 100g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 200g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |