Kroimy składniki, polewamy oliwą, posypujemy ulubionymi przyprawami i mieszamy ze szpinakiem. Podajemy z krążkami ryżowymi.
Pokrojone w paski suszone pomidory i łososia smażymy na patelni na oleju razem ze szpinakiem. Obok przygotowujemy makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu. Na talerzu wykładamy makaron, następnie łososia z warzywami. Całość posypujemy natką pietruszki.
Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, razem z imbirem i czosnkiem. Dodajemy różyczki kalafiora, ryż, kurkumę, cynamon, odrobinę chilli i kolendrę. W międzyczasie gotujemy bulion. Następnie dodajemy soczewicę oraz rodzynki, doprawiamy solą, cukrem i pieprzem. Dolewamy wrzący bulion i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Pod koniec dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Podajemy posypane szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Banan | 60g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 40g |
![]() |
|
Chleb żytni | 280g |
![]() |
|
Hummus z chilli | 60g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Kalafior | 220g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 75g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Kurkuma | 2g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 100g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 10g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 300ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek | 40g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 25g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Pomarańcze | 200g |
![]() |
|
Rodzynki | 10g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 50g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 200g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 40g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 2g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 68g |
![]() |
|
Szczypiorek | 30g |
![]() |
|
Szpinak | 250g |
![]() |
|
Łosoś, świeży | 100g |
![]() |