1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Amarantus ekspandowany | 12g |
0,84 zł
(6,99 zł) |
|
| Brzoskwinia | 510g |
3,56 zł
(6,98 zł) |
|
| Cebula czerwona | 160g |
0,74 zł
(2,99 zł) |
|
| Chleb żytni | 280g |
2,65 zł
(3,79 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
| Makrela, wędzona | 120g |
2,88 zł
(5,99 zł) |
|
| Miód pszczeli | 24g |
0,90 zł
(14,99 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 460ml |
4,37 zł
(9,49 zł) |
|
| Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
| Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
| Natka pietruszki | 24g |
2,10 zł
(2,19 zł) |
|
| Ogórek | 160g |
1,06 zł
(3,99 zł) |
|
| Ogórek kwaszony (kiszony) | 160g |
2,00 zł
(4,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 20g |
0,88 zł
(10,99 zł) |
|
| Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 90g |
1,57 zł
(3,49 zł) |
|
| Papryka czerwona | 160g |
2,93 zł
(10,99 zł) |
|
| Pieczarka świeża | 120g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
| Pomidory | 240g |
1,28 zł
(3,99 zł) |
|
| Płatki owsiane | 20g |
0,13 zł
(3,29 zł) |
|
| Ryż brązowy | 95g |
0,71 zł
(2,99 zł) |
|
| Sałata masłowa | 130g |
4,63 zł
(4,99 zł) |
|
| Ser typu "Feta" | 100g |
1,59 zł
(4,29 zł) |
|
| Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 400g |
5,38 zł
(5,38 zł) |
|
| Sok cytrynowy | 10g |
0,26 zł
(5,29 zł) |
|
| Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |