1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 12g |
0,84 zł
(6,99 zł) |
|
Brzoskwinia | 510g |
3,56 zł
(6,98 zł) |
|
Cebula czerwona | 160g |
0,74 zł
(2,99 zł) |
|
Chleb żytni | 280g |
2,65 zł
(3,79 zł) |
|
Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
Makrela, wędzona | 120g |
2,88 zł
(5,99 zł) |
|
Miód pszczeli | 24g |
0,90 zł
(14,99 zł) |
|
Mleko ryżowe | 460ml |
4,37 zł
(9,49 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
Natka pietruszki | 24g |
2,10 zł
(2,19 zł) |
|
Ogórek | 160g |
1,06 zł
(3,99 zł) |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 160g |
2,00 zł
(4,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
0,88 zł
(10,99 zł) |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 90g |
1,57 zł
(3,49 zł) |
|
Papryka czerwona | 160g |
2,93 zł
(10,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 120g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
Pomidory | 240g |
1,28 zł
(3,99 zł) |
|
Płatki owsiane | 20g |
0,13 zł
(3,29 zł) |
|
Ryż brązowy | 95g |
0,71 zł
(2,99 zł) |
|
Sałata masłowa | 130g |
4,63 zł
(4,99 zł) |
|
Ser typu "Feta" | 100g |
1,59 zł
(4,29 zł) |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 400g |
5,38 zł
(5,38 zł) |
|
Sok cytrynowy | 10g |
0,26 zł
(5,29 zł) |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |