1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 12g |
![]() |
|
Brzoskwinia | 510g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 160g |
![]() |
|
Chleb żytni | 280g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 35g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 120g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 24g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 460ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 24g |
![]() |
|
Ogórek | 160g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 160g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 90g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 160g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 120g |
![]() |
|
Pomidory | 240g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 20g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 95g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 130g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 100g |
![]() |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 400g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 10g |
![]() |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |