W przepisie użyte są mąki bezglutenowe. Można je zastąpić mąką pszenną pełnoziarnistą.
Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka do hamburgera z sezamem | 106g |
![]() |
|
Bułka tarta | 32g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 20g |
![]() |
|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 138g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 3g |
![]() |
|
Czosnek | 4g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 300g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 168g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 30g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 200g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 12g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 50ml |
![]() |
|
Musztarda | 40g |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 30g |
![]() |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 30g |
![]() |
|
Ogórek konserwowy | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 90g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Polędwica sopocka | 36g |
![]() |
|
Pomidory | 40g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 24g |
![]() |
|
Rodzynki | 30g |
![]() |
|
Sałata | 10g |
![]() |
|
Ser twarogowy chudy | 100g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 85g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 2g |
![]() |