Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brokuły | 300g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 280g |
![]() |
|
Cynamon | 12g |
![]() |
|
Cytryna | 80g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Dorsz, świeży, filety bez skóry | 100g |
![]() |
|
Jabłko | 1020g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 180g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Ogórek | 160g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 90g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pomidory | 360g |
![]() |
|
Rodzynki | 44g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 100g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 100g |
![]() |
|
Sezam | 10g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 10g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |