Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko kokosowe gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka grahamka | 250g |
![]() |
|
Czekolada gorzka | 10g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
![]() |
|
Margaryna do pieczywa | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 50g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 350ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 40ml |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 50g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 140g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Ser gouda tłusty | 60g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 10g |
![]() |
|
Śledź marynowany | 150g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 40g |
![]() |