Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Awokado | 80g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 750g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 51g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 40g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 200g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 120g |
![]() |
|
Pomidory | 140g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 80g |
![]() |
|
Rodzynki | 20g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 95g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 60g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ziemniaki | 300g |
![]() |
|
Śledź marynowany | 200g |
![]() |