Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Cebula | 160g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Czosnek niedźwiedzi | 0.2g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Filet z łososia | 160g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 180g |
![]() |
|
Jarmuż | 250g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 350g |
![]() |
|
Ksylitol | 14g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 160g |
![]() |
|
Marchew | 135g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 0.2g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 230ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 126g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 40g |
![]() |
|
Pieprz Cayenne | 0.01g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 135g |
![]() |
|
Por | 140g |
![]() |
|
Płatki ryżowe | 100g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 28g |
![]() |
|
Szpinak | 200g |
![]() |
|
Sól himalajska | 1g |
![]() |