Upieczonego buraka w 195 stopniach (czas pieczenia ok.45min) pokroj w kawalki wielkosci ok.1cm. Dynie obierz z skorki, pokroj w kostke i wymieszaj w miseczce z oliwa i utartym imbirem, wyloz blaszke do pieczenia i piecz przez ok. 10-15 min w 180. Jarmuz porwij na drobne listki, oddzielajac stardniale lodygi. Umyj na sitku i po chwili przeloz do miseczki. Wymieszaj dokladnie dlonmi z utartym czosnkiem, oliwa, sokiem z cytryny i dopraw sola. Pozostaw na kilka minut. Ugotowana kasze jaglana serwuj z dynia, burakiem i jarmuzem, dodajac pestki moreli oraz owoc granatu.
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Amarantus ekspandowany | 6g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
| Banan | 120g |
0,60 zł
(4,99 zł) |
|
| Burak | 105g |
0,21 zł
(1,99 zł) |
|
| Czosnek | 3g |
0,13 zł
(2,19 zł) |
|
| Dynia | 210g |
1,68 zł
(11,99 zł) |
|
| Filet z piersi kurczaka | 200g |
3,48 zł
(8,69 zł) |
|
| Granat | 30g |
0,82 zł
(5,99 zł) |
|
| Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
| Imbir (proszek) | 5g |
0,63 zł
(1,89 zł) |
|
| Kasza jaglana | 180g |
1,74 zł
(3,39 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 3g |
0,36 zł
(2,99 zł) |
|
| Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
2,25 zł
(4,49 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 250ml |
2,37 zł
(9,49 zł) |
|
| Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 45g |
1,98 zł
(10,99 zł) |
|
| Oregano (suszone) | 6g |
1,01 zł
(1,69 zł) |
|
| Orzechy włoskie | 30g |
3,45 zł
(11,49 zł) |
|
| Pomidory | 120g |
0,64 zł
(3,99 zł) |
|
| Płatki jaglane | 60g |
0,84 zł
(2,79 zł) |
|
| Rodzynki | 22g |
0,49 zł
(4,49 zł) |
|
| Sałata masłowa | 60g |
2,14 zł
(4,99 zł) |
|
| Ser gorgonzola | 100g |
8,99 zł
(8,99 zł) |
|
| Sok cytrynowy | 12g |
0,32 zł
(5,29 zł) |
|
| Sól himalajska | 5g |
0,05 zł
(3,49 zł) |