Kanapki smarujemy masłem. Nakładamy sałatę, szynkę i pomidory. Posypujemy pieprzem.
1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Amarantus ekspandowany | 24g |
1,68 zł
(6,99 zł) |
|
| Chleb żytni | 280g |
2,65 zł
(3,79 zł) |
|
| Granat | 100g |
2,72 zł
(5,99 zł) |
|
| Hummus z suszonymi pomidorami | 120g |
4,49 zł
(5,98 zł) |
|
| Imbir | 8g |
0,23 zł
(5,69 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 70g |
8,37 zł
(8,97 zł) |
|
| Marchew | 450g |
1,37 zł
(2,29 zł) |
|
| Masło | 20g |
0,50 zł
(4,99 zł) |
|
| Melon | 400g |
4,00 zł
(11,99 zł) |
|
| Miód pszczeli | 12g |
0,45 zł
(14,99 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 1000ml |
9,49 zł
(9,49 zł) |
|
| Musztarda | 10g |
0,13 zł
(2,49 zł) |
|
| Nasiona słonecznika (łuskane) | 30g |
0,75 zł
(2,49 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 30g |
1,32 zł
(10,99 zł) |
|
| Oregano (suszone) | 1g |
0,17 zł
(1,69 zł) |
|
| Papryka czerwona | 720g |
13,19 zł
(21,98 zł) |
|
| Pieczarka świeża | 160g |
1,60 zł
(4,99 zł) |
|
| Pomidory | 680g |
3,62 zł
(3,99 zł) |
|
| Rukola | 50g |
3,00 zł
(5,99 zł) |
|
| Ryż brązowy | 90g |
0,67 zł
(2,99 zł) |
|
| Sałata | 40g |
1,43 zł
(4,99 zł) |
|
| Ser typu "Feta" | 100g |
1,59 zł
(4,29 zł) |
|
| Sok cytrynowy | 6g |
0,16 zł
(5,29 zł) |
|
| Szynka z indyka | 120g |
5,64 zł
(7,99 zł) |
|
| Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |