1. Myjemy jabłka i obieramy ze skóry.
2. Kroimy w średniej wielkości plastry.
3. Przygotowujemy ciasto o konsystencji gęstej od ciasta na naleśniki dodając szczyptę cynamonu.
4. Smażymy wszystko na rozgrzanym oleju.
5. Odsączamy zbędny tłuszcz kładąc jabłka w cieście na ręcznikach papierowych i posypujemy mieszanką cukru pudru z cynamonem.
Przepis dodany przez użytkownika MyszkaKochaRahima
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Cynamon | 10g |
1,27 zł
(2,29 zł) |
|
| Czosnek | 4g |
0,18 zł
(2,19 zł) |
|
| Filet z piersi kurczaka | 900g |
15,64 zł
(17,38 zł) |
|
| Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
| Imbir (proszek) | 20g |
2,52 zł
(3,78 zł) |
|
| Jabłko | 300g |
1,31 zł
(3,49 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 80g |
0,56 zł
(6,99 zł) |
|
| Kukurydza konserwowa | 200g |
1,64 zł
(2,79 zł) |
|
| Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
2,25 zł
(4,49 zł) |
|
| Miód pszczeli | 120g |
4,50 zł
(14,99 zł) |
|
| Mleko krowie 1,5% | 30ml |
0,10 zł
(3,49 zł) |
|
| Mleko krowie 3,2% | 250g |
0,72 zł
(2,89 zł) |
|
| Mąka kukurydziana | 30g |
0,11 zł
(3,59 zł) |
|
| Mąka pszenna typ 500 | 350g |
1,05 zł
(2,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Orzechy włoskie | 30g |
3,45 zł
(11,49 zł) |
|
| Ser gorgonzola | 100g |
8,99 zł
(8,99 zł) |
|
| Sezam | 30g |
0,78 zł
(7,79 zł) |
|
| Soda oczyszczona | 4g |
0,05 zł
(1,29 zł) |
|
| Sos sojowy (ciemny) | 90g |
0,00 zł
(0,00 zł) |