1. Ugotuj kaszę. 2. Zmiksuj w blenderze wszystkie składniki. 3. Posyp sezamem.
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka grahamka | 180g |
![]() |
|
Chleb żytni | 210g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 52g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
![]() |
|
Mango | 280g |
![]() |
|
Margaryna do pieczywa | 10g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 150ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 30g |
![]() |
|
Pomidory | 240g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 120g |
![]() |
|
Ser gorgonzola | 100g |
![]() |
|
Ser gouda tłusty | 60g |
![]() |
|
Sezam | 5g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |