1. Ugotuj kaszę. 2. Zmiksuj w blenderze wszystkie składniki. 3. Posyp sezamem.
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka grahamka | 180g |
2,46 zł
(2,67 zł) |
|
Chleb żytni | 210g |
1,99 zł
(3,79 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Kasza jaglana | 52g |
0,50 zł
(3,39 zł) |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
2,25 zł
(4,49 zł) |
|
Mango | 280g |
5,26 zł
(7,99 zł) |
|
Margaryna do pieczywa | 10g |
0,11 zł
(2,69 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 150ml |
0,52 zł
(3,49 zł) |
|
Natka pietruszki | 12g |
1,05 zł
(2,19 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
Orzechy włoskie | 30g |
3,45 zł
(11,49 zł) |
|
Pomidory | 240g |
1,28 zł
(3,99 zł) |
|
Sardynka w oleju | 120g |
5,99 zł
(5,99 zł) |
|
Ser gorgonzola | 100g |
8,99 zł
(8,99 zł) |
|
Ser gouda tłusty | 60g |
1,40 zł
(3,49 zł) |
|
Sezam | 5g |
0,13 zł
(7,79 zł) |
|
Szynka z indyka | 40g |
1,88 zł
(7,99 zł) |