Chleb smarujemy masłem, dodajemy kolejno sałatę, szynkę i pokrojonego ogórka
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 100g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 210g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 400g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Ekstrakt waniliowy | 2g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Fasola biała konserwowa | 420g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 30g |
![]() |
|
Kasza bulgur | 100g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Krążki ryżowe | 60g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 1g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Masło | 40g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 8g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 200ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 96g |
![]() |
|
Ogórek | 180g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 25g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 240g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 420g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Suszona żurawina | 12g |
![]() |
|
Syrop klonowy | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Szpinak | 60g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 90g |
![]() |
|
Sól biała | 0.1g |
![]() |