1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
Brokuły | 500g |
7,49 zł
(7,49 zł) |
|
Cebula | 100g |
0,24 zł
(1,89 zł) |
|
Cukier | 10g |
0,03 zł
(2,99 zł) |
|
Cynamon | 8g |
1,02 zł
(2,29 zł) |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
1,53 zł
(4,29 zł) |
|
Jabłko | 720g |
3,14 zł
(3,49 zł) |
|
Jaja kurze całe | 220g |
1,54 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 40g |
0,31 zł
(1,39 zł) |
|
Kakao w proszku | 10g |
0,47 zł
(6,99 zł) |
|
Kasza jaglana | 100g |
0,97 zł
(3,39 zł) |
|
Makaron kukurydziany | 100g |
0,92 zł
(4,59 zł) |
|
Miód pszczeli | 25g |
0,94 zł
(14,99 zł) |
|
Mąka kukurydziana | 96g |
0,34 zł
(3,59 zł) |
|
Olej rzepakowy | 40g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 80g |
1,47 zł
(10,99 zł) |
|
Pomidory w puszce | 200g |
2,10 zł
(4,19 zł) |
|
Rodzynki | 14g |
0,31 zł
(4,49 zł) |
|
Schab bez kości | 100g |
1,84 zł
(11,59 zł) |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 70g |
1,04 zł
(5,19 zł) |
|
Szczypiorek | 10g |
1,00 zł
(2,49 zł) |
|
Szparagi | 150g |
3,60 zł
(11,99 zł) |