Darmowa dieta 3400 kcal nr 7549



Śniadanie


Sałatka z makaronem, brokułem i jajkiem
708 kcal
Łączna waga porcji: 850g.

B: 48.38 g T: 16.22 g W: 102.9 g (BŁ: 20.56 g)

Wegetariańskie  

50   15

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Brokuła gotujemy na parze przez ok 10 - 15 minut, makaron gotujemy wg przepisu (al dente). Ugotowane na twardo jajko i paprykę kroimy w kostkę, dodajemy ugotowanego brokuła i makaron. Całość polewamy jogurtem z posiekanym szczypiorkiem, doprawiamy ulubionymi przyprawami i mieszamy.


Drugie śniadanie


Placki kukurydziane
890 kcal
Łączna waga porcji: 680g.

B: 37.84 g T: 22.3 g W: 142.58 g (BŁ: 15.6 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

54   45

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.



Obiad


Naleśnik z dżemem (wersja lżejsza, bezglutenowa)
932 kcal
Łączna waga porcji: 336g.

B: 19.62 g T: 41.52 g W: 120.14 g (BŁ: 0.7 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

47   32

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.



Podwieczorek


Makaron z fasolką i pomidorami
370 kcal
Łączna waga porcji: 338g.

B: 11.63 g T: 16.15 g W: 48.68 g (BŁ: 7.79 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

42   16

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Fasolkę gotujemy na parze ok. 10 minut.
  2. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, al dente.
  3. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w drobną kostkę.
  4. Wsypujemy całość do jednego garnka, dodajemy oliwę, bazylię, sól i pieprz, a następnie mieszamy.

 


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Kolacja


Ryż z indykiem i szparagami
537 kcal
Łączna waga porcji: 630g.

B: 27.42 g T: 17.63 g W: 72.31 g (BŁ: 10.04 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

35   21

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Cebulę podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojone mięso i smażymy. Na koniec dodajemy pomidory. W międzyczasie gotujemy na parze szparagi i przygotowujemy soczewicę wg przepisu na opakowaniu.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 3437 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 144.89 g
Tłuszcz: 113.82 g
Węglowodany: 486.61 g (w tym błonnik: 54.69 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Bazylia świeża 6g     0,48 zł (7,99 zł)
Brokuły 500g     7,49 zł (7,49 zł)
Cebula 100g     0,24 zł (1,89 zł)
Cukier 10g     0,03 zł (2,99 zł)
Dżem morelowy niskosłodzony 100g     1,53 zł (4,29 zł)
Fasola szparagowa 200g     2,44 zł (5,49 zł)
Jaja kurze całe 380g     2,66 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 40g     0,31 zł (1,39 zł)
Kukurydza konserwowa 400g     3,28 zł (5,58 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 100g     1,12 zł (4,49 zł)
Makaron pełnoziarnisty 100g     1,20 zł (5,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 60ml     0,21 zł (3,49 zł)
Mąka kukurydziana 156g     0,56 zł (3,59 zł)
Olej rzepakowy 40g     0,28 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 30g     1,32 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 80g     1,47 zł (10,99 zł)
Polędwica z indyka 100g     4,70 zł (7,99 zł)
Pomidory 340g     1,81 zł (3,99 zł)
Pomidory w puszce 200g     2,10 zł (4,19 zł)
Ryż brązowy 70g     0,52 zł (2,99 zł)
Szczypiorek 10g     1,00 zł (2,49 zł)
Szparagi 150g     3,60 zł (11,99 zł)



×