Zmiksuj wszystko w blenderze
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
1. Podgrzej oliwę na patelni. Dodaj cebulę, czosnek, cukinię, bakłażana i paprykę. Gotuj przez kilka minut na dużym płomieniu do czasu aż lekko zbrązowieje.
2. Dodaj pokrojone pomidory, wodę, ocet i makaron spaghetti. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 min aż makaron będzie miękki a sos zgęstnieje.
3. Dodaj pokrojoną świeżą bazylię, sól i pieprz do smaku. Możesz również dodać płatki drożdżowe nieaktywne jeżeli lubisz. Smacznego :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bakłażan | 120g |
![]() |
|
Banan | 150g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 1g |
![]() |
|
Cebula | 200g |
![]() |
|
Chleb żytni | 280g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Cukinia | 600g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 150g |
![]() |
|
Mango | 120g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 240ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 96g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 5g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 25g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 40g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 370g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 40g |
![]() |
|
Pomarańcze | 250g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 600g |
![]() |
|
Płatki drożdżowe | 10g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 60g |
![]() |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 70g |
![]() |
|
Szparagi | 150g |
![]() |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |