Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
Cukier | 110g |
0,33 zł
(2,99 zł) |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 140g |
1,54 zł
(5,49 zł) |
|
Cukier wanilinowy | 60g |
1,80 zł
(2,58 zł) |
|
Cynamon | 40g |
5,09 zł
(6,87 zł) |
|
Cytryna | 40g |
0,56 zł
(13,99 zł) |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
1,44 zł
(4,79 zł) |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 60g |
0,89 zł
(1,49 zł) |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
1,53 zł
(4,29 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Jaja kurze całe | 270g |
1,89 zł
(6,99 zł) |
|
Koper ogrodowy | 16g |
1,91 zł
(2,99 zł) |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
2,25 zł
(4,49 zł) |
|
Masło | 280g |
6,99 zł
(9,98 zł) |
|
Mleko krowie 0,5% | 500g |
1,50 zł
(2,99 zł) |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
0,26 zł
(3,59 zł) |
|
Mąka pszenna typ 500 | 1000g |
2,99 zł
(2,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
Orzechy włoskie | 30g |
3,45 zł
(11,49 zł) |
|
Papryka czerwona | 70g |
1,28 zł
(10,99 zł) |
|
Pomidory | 120g |
0,64 zł
(3,99 zł) |
|
Ser gorgonzola | 100g |
8,99 zł
(8,99 zł) |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Żółtko jaja kurzego | 80g |
0,56 zł
(6,99 zł) |