Darmowa dieta 3500 kcal nr 6591



Śniadanie


Koktajl z borówek (wersja bez laktozy)
579 kcal
Łączna waga porcji: 1065g.

B: 6.15 g T: 12.15 g W: 119.1 g (BŁ: 12.45 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

21   21

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Drugie śniadanie


Jaglanka z jabłkiem i masłem orzechowym (wersja lżejsza)
718 kcal
Łączna waga porcji: 760g.

B: 32.76 g T: 23.4 g W: 98.74 g (BŁ: 8.08 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

20   41

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.


Obiad


Sałatka z czerwoną fasolą
1056 kcal
Łączna waga porcji: 1311g.

B: 51.45 g T: 23.04 g W: 186.33 g (BŁ: 48.75 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

36   19

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

Fasolą płuczemy, szpinak myjemy. Paprykę kroimy w paski, pomidora w ósemki. Całość mieszamy w misce i polewamy oliwą i octem. Doprawiamy solą i pieprzem.


Podwieczorek


Bananowy budyń jaglany z miodem
492 kcal
Łączna waga porcji: 445g.

B: 18.71 g T: 6.86 g W: 90.75 g (BŁ: 3.42 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

54   30

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Gotujemy ją w 150ml mleka pod przykryciem, aż całe mleko się wchłonie (około 15 minut). Czekamy aż nieco wystygnie, przekładamy do blendera, dodajemy resztę mleka, miód i pokrojonego banana, miksujemy.


Kolacja


Sałatka z kalafiora z gruszkami
621 kcal
Łączna waga porcji: 1125g.

B: 22.83 g T: 20.97 g W: 96.33 g (BŁ: 18.93 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

15   54

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w wodzie aż zmiękną (ale uważamy, żeby się nie rozgotowały). Gruszki obieramy, kroimy w kostkę i mieszamy z kalafiorem. Następnie dodajemy jogurt, sok pomarańczowy i oliwę, całość mieszamy. Na talerzu układamy liście sałaty, posypujemy rzeżuchą i nakładamy gotową sałatkę.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 3466 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 131.9 g
Tłuszcz: 86.42 g
Węglowodany: 591.25 g (w tym błonnik: 91.63 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 60g     0,30 zł (4,99 zł)
Borówka amerykańska 300g     8,39 zł (13,98 zł)
Chleb żytni 210g     1,99 zł (3,79 zł)
Czerwona fasola (konserwowa) 360g     4,31 zł (4,79 zł)
Gruszka 375g     2,62 zł (6,99 zł)
Jabłko 200g     0,87 zł (3,49 zł)
Jogurt naturalny 2% 690g     5,33 zł (5,56 zł)
Kalafior 450g     7,49 zł (9,99 zł)
Kasza jaglana 75g     0,73 zł (3,39 zł)
Masło orzechowe 20g     0,71 zł (11,99 zł)
Miód pszczeli 10g     0,37 zł (14,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 300ml     1,05 zł (3,49 zł)
Mleko ryżowe 750ml     7,12 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 15g     0,42 zł (6,99 zł)
Ocet balsamiczny 6g     0,30 zł (12,49 zł)
Oliwa z oliwek 30g     1,32 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 210g     3,85 zł (10,99 zł)
Pomidory 360g     1,92 zł (3,99 zł)
Płatki jaglane 60g     0,84 zł (2,79 zł)
Rzeżucha 15g 0,00 zł (0,00 zł)
Sok pomarańczowy 60g     0,30 zł (4,99 zł)
Szpinak 150g     2,99 zł (3,99 zł)



×