Wsypać wszystkie składniki do pojemnika, wbić jajka, zmiksować blenderem, smażyć na oleju do ścięcia ok 10 min, przerzucić na drugą stronę na 2min.
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
Cebula | 40g |
0,09 zł
(1,89 zł) |
|
Fasola biała konserwowa | 100g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
Jaja kurze całe | 172g |
1,20 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 340g |
2,63 zł
(2,78 zł) |
|
Kakao w proszku | 5g |
0,23 zł
(6,99 zł) |
|
Kasza jaglana | 100g |
0,97 zł
(3,39 zł) |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
0,56 zł
(1,49 zł) |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
2,25 zł
(4,49 zł) |
|
Mandarynki | 70g |
0,80 zł
(7,99 zł) |
|
Marchew | 100g |
0,31 zł
(2,29 zł) |
|
Masło orzechowe | 15g |
0,53 zł
(11,99 zł) |
|
Mąka jaglana | 30g |
0,36 zł
(11,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 30g |
0,21 zł
(6,99 zł) |
|
Orzechy włoskie | 45g |
5,17 zł
(11,49 zł) |
|
Pomidory w puszce | 200g |
2,10 zł
(4,19 zł) |
|
Płatki jaglane | 40g |
0,56 zł
(2,79 zł) |
|
Płatki owsiane | 60g |
0,39 zł
(3,29 zł) |
|
Rodzynki | 7g |
0,16 zł
(4,49 zł) |
|
Ser gorgonzola | 100g |
8,99 zł
(8,99 zł) |