Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 240g |
7,46 zł
(13,99 zł) |
|
Banan | 100g |
0,50 zł
(4,99 zł) |
|
Cukier | 10g |
0,03 zł
(2,99 zł) |
|
Daktyle suszone | 50g |
1,60 zł
(3,19 zł) |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
1,53 zł
(4,29 zł) |
|
Fasola szparagowa | 250g |
3,05 zł
(5,49 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
2,61 zł
(8,69 zł) |
|
Granat | 100g |
2,72 zł
(5,99 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Jaja kurze całe | 50g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
Kakao w proszku | 5g |
0,23 zł
(6,99 zł) |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
2,25 zł
(4,49 zł) |
|
Mąka pszenna typ 500 | 72g |
0,22 zł
(2,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
1,32 zł
(10,99 zł) |
|
Orzechy włoskie | 30g |
3,45 zł
(11,49 zł) |
|
Pestki dyni | 30g |
1,20 zł
(3,99 zł) |
|
Pomarańcze | 240g |
1,50 zł
(7,49 zł) |
|
Rukola | 100g |
5,99 zł
(5,99 zł) |
|
Ryż brązowy | 100g |
0,75 zł
(2,99 zł) |
|
Ser gorgonzola | 100g |
8,99 zł
(8,99 zł) |
|
Ser typu "Feta" | 100g |
1,59 zł
(4,29 zł) |
|
Sezam | 10g |
0,26 zł
(7,79 zł) |
|
Sok cytrynowy | 5g |
0,13 zł
(5,29 zł) |