Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 210g |
![]() |
|
Koperek (świeży) | 10g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 2g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 20ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 77g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 5g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 40g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 6g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 30g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 60g |
![]() |
|
Ser gorgonzola | 100g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 40g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Sos sojowy (ciemny) | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Szparagi | 180g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Łosoś, świeży | 170g |
![]() |
|
Śmietana kremowa 30% | 30g |
0,00 zł
(0,00 zł) |